sâmbătă, februarie 14, 2009

Semne de circulatie

Oricum ai merge pe strada, drept, in zig-zag, in patru labe, in mersul piticului sau cu spatele, tot ala esti.
Chiar daca sustii ca mergeai cu spatele cand mergeai in zig-zag, sau ca mersul piticului vroia sa fie mers drept dar iti era frica ca te lovesc avioanele, chiar daca mergeai in patru labe pentru ca iti pierdusesi o moneda de 1 ban, te rog sa ma crezi pe cuvant, tot acolo ajungi. La capatul strazii sta acelasi lucru pentru toata lumea.
Ce-i drept, cei ce au mers in patru labe vor ajunge mereu la mult timp dupa cei ce au mers drept dar totusi inaintea celor ce au mers in mersul piticului.
Sa nu mai zic de cei ce au mers cu spatele, care vor ajunge si vor realiza ca nu au ramas cu nimic, ca au calatorit de-a lungul strazii fara sa manance macar o acadea sau sa ciupeasca o domnisoara de sezut, fara sa traverseze neregulamentar fie doar o data, fara sa calce in balti de frica ca se uda. Vor ajunge in dreptul ultimei treceri de pietoni si vor spune: "Am ajuns la destinatie inainte de a imi incepe calatoria". Calatoria incepe in momentul in care te intorci cu fata, pentru a putea vedea reducerile din magazinul de pe dreapta, accidentul de masina , gropile din trotuar sau oamenii cu care te poti intalni intamplator. Dar macar cei ce merg cu spatele au satisfactia ca merg in picioare, nu chirciti la undeva la nivelul solului ca altii.
Nu toti suntem norocosi sa mergem cum trebuie de la inceput. Ideal este sa observi asta si sa faci niste alegeri. Alegerile tale ii vor afecta si pe cei din jur. Cei ce merg in zig-zag se vor ciocni de cei ce merg drept, retinandu-i din drumul lor. Cei ce merg in patru labe sau in mersul piticului vor fi calcati in picioare intotdeauna de cei ce merg drept, in zig-zag, si uneori chiar si de cei ce merg cu spatele. Acestia din urma insa vor cauza cele mai mici probleme de acolo, de pe marginea trotuarului, aproape lipiti de zid, cum sunt.
De astazi am de gand sa merg drept, indiferent cati oameni ce merg anapoda intalnesc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu